返回列表 發帖

入伙2個月, 雪櫃壞了 - 上格凍下格不凍

聽 c fu 話, 問題在這屋苑很 common, 上格凍下格不凍, 如大家見出冷風口有水漏就打電話啦, 8210 8210

之前的雪櫃用了5年也冇壞

趁保養期內就快手整喇, 依家d電器非常唔襟, 特別係送既
日出康城

趁保養期內就快手整喇, 依家d電器非常唔襟, 特別係送既
kevinchoi 發表於 2012-1-19 15:16

係呢

我屋企個雪櫃都係咁!其实d電器唔係送ge,係自己比錢,包咗係楼价度,長實唔應該比d 垃圾次貨我地!

我屋企個雪櫃都係咁!其实d電器唔係送ge,係自己比錢,包咗係楼价度,長實唔應該比d 垃圾次貨我地! ...
candy2010 發表於 2012-1-20 00:18

電器質素會反映在樓價, 一分錢一分貨

1. 清理雪櫃內部東西
2. 拔掉雪櫃電制
3. 打開雪櫃門,靜待三日
4. 三日後重插雪櫃電制
5. 得o左

1. 清理雪櫃內部東西
2. 拔掉雪櫃電制
3. 打開雪櫃門,靜待三日
4. 三日後重插雪櫃電制
...
rmchiu 發表於 2012-1-20 09:09

Really ah? u had same experience too? better find someone to check when it is still under warranty period

Number 5 is C fu come again and 換零件?

Really ah? u had same experience too? better find someone to check when it is still under warranty ...
siumimi 發表於 2012-1-20 09:13

不是呀.
我之前試過好多次了.
主要原因是上格門關不好,引致上格冷氣不斷出來,
所以上格與下格中間管道塞了.

叫C Fu 看看也好

不是呀.
我之前試過好多次了.
所以上格與下格中間管道塞 ...
rmchiu 發表於 2012-1-20 10:41

But I closed door correctly all the time ah...

不是呀.
我之前試過好多次了.
所以上格與下格中間管道塞 ...
rmchiu 發表於 2012-1-20 10:41

If u come across this in this new home, pls call repair to check as c fu said it is very common here