返回列表 發帖
事情永遠在最"合適"的時間發生
dcmarco 發表於 2019-3-20 13:23

大家都諗唔到加拿大法國名廠, 一樣出事一樣出大件事

大家都諗唔到加拿大法國名廠, 一樣出事一樣出大件事
何偉濤 發表於 2019-3-20 13:33

好彩是鬼佬嘢,如果是大陸嘢,你睇睇幫漢奸會唔會出嚟講嘢……

好彩是鬼佬嘢,如果是大陸嘢,你睇睇幫漢奸會唔會出嚟講嘢……
layman 發表於 2019-3-20 13:55

地球上唔會有超過五家做地鐵信號系統, 最搞笑係THALES呢套系統M記自己晌前九鐵西鐵馬鐵南港島線同老鼠線都用緊 ...

地球上唔會有超過五家做地鐵信號系統, 最搞笑係THALES呢套系統M記自己晌前九鐵西鐵馬鐵南港島線同老 ...
何偉濤 發表於 2019-3-20 13:58

呢啲消息估計除了你老哥外,好多人都知,點解有無人出來嘈話停咗佢哋啲服務?原因好簡單,見大陸嘢就要踩……

呢啲消息估計除了你老哥外,好多人都知,點解有無人出來嘈話停咗佢哋啲服務?原因好簡單,見大陸嘢就要踩 ...
layman 發表於 2019-3-20 14:01

香討有人已經晌度指責THALES內地分部, 據我知, THALES內地分公司負責做自動收費系統設備 (例如閘機, 售票機) 但唔知有冇做信號系統, 但係套嘢本來由法國ALCATEL開發 ...

(https://en.wikipedia.org/wiki/SelTrac)

https://www.scmp.com/news/hong-k ... alling-system-after

張炳良講到好白, 地球上得幾間呢類公司, 炒咗THALES又點?
莫斯科 - 第三羅馬, 第二君士坦丁堡
日出康城 - 第三美孚新村, 第二太古城

Moscow - 3rd Rome, 2nd Constantinople
LOHAS Park - 3rd Meifoo, 2nd Taikoo Shing

張炳良講到好白, 地球上得幾間呢類公司, 炒咗THALES又點?
何偉濤 發表於 2019-3-20 14:10

對於有啲反中反共反到眼都白的人來說,只要不是國貨就得。

layman 發表於 2019-3-20 14:12

而家有些痴線人晌度猛咁指責THALES內地分公司, 連人哋有冇做都唔知就噴 ...

不過今次噴M記恐怕係源於票價高服務越來越差安全都保障唔到

layman 發表於 20/3/2019 14:12

可能用國產貨死得仲多人

而家有些痴線人晌度猛咁指責THALES內地分公司, 連人哋有冇做都唔知就噴 ...

不過今次噴M記恐怕係源 ...
何偉濤 發表於 2019-3-20 14:16

如果我係港鐵,我都會收費照加,服務照舊……大家可以唔搭咩?