返回列表 發帖

2019.6.9 香港夜景

今次大件事, 可能今晚會失控
莫斯科 - 第三羅馬, 第二君士坦丁堡
日出康城 - 第三美孚新村, 第二太古城

Moscow - 3rd Rome, 2nd Constantinople
LOHAS Park - 3rd Meifoo, 2nd Taikoo Shing

今次大件事, 可能今晚會失控
何偉濤 發表於 2019-6-9 21:06

今次警方大部分路口都無指示,等你班人傻傻地行左去中環。如果唔係香港人,一早就爆衝突。

今次警方大部分路口都無指示,等你班人傻傻地行左去中環。如果唔係香港人,一早就爆衝突。 ...
dcmarco 發表於 2019-6-9 21:54

我係擔心有人攪false flag情況失控

我係擔心有人攪false flag情況失控
何偉濤 發表於 2019-6-9 22:15

無錯。任何一方都可以trigger

評分人數

• 何偉濤

我途中見到幾個戴口罩嘅後生仔在毫無原因下推拉鐵馬疑似製造混亂,幸得同行朋友喝止。睇片又係一班口罩人搞事。。。。

睇港台網上直播,人群仍未散去,而且開始見一啲口罩人,似乎12點會有事發生

我途中見到幾個戴口罩嘅後生仔在毫無原因下推拉鐵馬疑似製造混亂,幸得同行朋友喝止。睇片又係一班口罩人搞 ...
newbie 發表於 2019-6-9 22:33

呢班人係邊個或者係乜勢力已經唔重要

睇港台網上直播,人群仍未散去,而且開始見一啲口罩人,似乎12點會有事發生 ...
newbie 發表於 2019-6-9 22:52

任何群眾事件, 無論邊個發起, 天曉得係乜人將事件帶到另一個地埗

所以我唔再講太多政論太多社論, 免得家嘈屋閉

睇港台網上直播,人群仍未散去,而且開始見一啲口罩人,似乎12點會有事發生 ...
newbie 發表於 2019-6-9 22:52

https://hk.news.yahoo.com/%E5%80 ... C%A7-144105782.html

個別人士逗留夏慤道與警員衝突 警方施放胡椒噴霧
香港電台-港聞    4.6k 人追蹤
2019年6月9日 下午10:41

參與民陣反修例遊行的市民陸續到達金鐘,大批人士停留在海富中心對開的夏慤道行車線,大批警員在場戒備,亦有特別戰術小隊到場。遊行人士一度和警員衝突,警方施放胡椒噴霧驅散人群。

警方表示,夏慤道兩邊行人路很多人聚集,呼籲市民離開,警告市民不要企圖衝出馬路。