返回列表 發帖
呢頭約習大開會,轉頭在黨内做勢大會,戲子佬又輕佻地說對付中國,挑動支持者情緒籌款。
所以港股就算現在 ...
LD5 發表於 2019-6-21 02:59

反口覆舌, 根本唔應該同呢類東西談判

評分人數

• LD5

根本是中國退無可退,邊有得傾,除非美國放下嚴苛條件……特朗普會咩?美國佬會咩?
美國明白一樣東西,今天不打中國,明天會更難打,所以只會一浪緊接一浪,美國寧願環球經濟窒步,都唔會畀中國再上,就算有一個暫時性的協議,都不能滿足美國的大口,到最後都係要再攤牌。
去到呢個地步,中國只可背水一戰,捱三、五年可能仲有出頭天,投降就輸穩緊!

回復 42# layman

己發功,華為代工廠開展生產线,不靠外人,富士康走,但技術工人帶不走,華為巳接收大部分工人,雖然蕊片、半導体,尚未到位,做了好過什麼也不做!任總說有信心3年後,不靠外,大部分自足!

回復  layman

己發功,華為代工廠開展生產线,不靠外人,富士康走,但技術工人帶不走,華為巳接收大 ...
klpercy 發表於 2019-6-22 15:02

中國點都要捱三、五年,這是最樂觀的情況了,希望頂得住……

回復 44# layman

太多内奸在香港,無血性也不少!艱難面對!
無止鏡爭端,把香港推向死胡同!

回復  layman

太多内奸在香港,無血性也不少!艱難面對!
klpercy 發表於 2019-6-22 15:19

當呢啲人都唔認為自己是中國人,又點會認為自己是內奸?亦講唔通佢哋是漢奸?

回復 46# layman

更無血性的都有,喜不喜歡共產黨是另一碼子事,睇完都眼火爆,有人在網上發文,還有很多很多人讚同,甘作亡國奴!内容是利用群眾壓力,挑動二百、三百萬人遊行,去信老美,叫老美和中國開战,將香港托管老美,做老美植民……刁!PKHkCDCLM……

根本是中國退無可退,邊有得傾,除非美國放下嚴苛條件……特朗普會咩?美國佬會咩?
美國明白一樣東西,今 ...
layman 發表於 2019-6-22 14:56

新羅馬將意識形態同國家民族利益炒埋一碟, 再喂其他人忽悠都唔係第一日嘅事

回復  layman

更無血性的都有,喜不喜歡共產黨是另一碼子事,睇完都眼火爆,有人在網上發文,還有很 ...
klpercy 發表於 2019-6-22 15:32

還真的有人以爲到美國歐洲申冤,美歐會為支持民主,為香港出頭,或最少會對中國施加壓力。

班民主派政治人物,除了做下show, tum 下支持者之外,我估其實他們自己也知道,
最多換來中美各國外交部發言人,各自發表下聲明,轉過頭大家都忘記了。

香港人要知道,要正義超人來幫你,你能夠有什麽著數回敬呢?
法國黃背心個個星期都在巴黎反,羅興亞被滅族,你都沒有幫手出聲,爲何又會期望別人來幫你?
各家自掃門前雪,要真的反中國的話,唔該靠自己,練下大隻的先啦。

還真的有人以爲到美國歐洲申冤,美歐會為支持民主,為香港出頭,或最少會對中國施加壓力。

班民主派政治 ...
LD5 發表於 2019-6-23 02:14

佢哋口講話係中央迫奶媽通過"惡法"對付佢哋 (呢個亦係蕭某人同陶某人晌YOUTUBE上嚇人嘅指控) 其實佢哋知道 (1) 所謂惡法唔係針對佢哋, (2) 有內地在逃嫌疑人晌香港, 而佢哋手持嘅東西新羅馬會有興趣

(新羅馬駐外使館會做乜東西, 有兩個傳說, 一個係所謂"法輪功活摘器官"指控後, 新羅馬駐瀋陽領事館真係走去查, 一個係新羅馬駐華大使晌所謂"XX花"革命攪屎, 結果失敗)