返回列表 發帖
攪到今天局面,咁精彩!不是單方面,政府也好,有心人也好,自己做了什麼,自己最明白!為何不能各退一步,政府己退了一步,有些人還是咬着不放,是為香港好嗎?如果沒有内外黑手夾擊,真是揾鬼信!
無止鏡爭端,把香港推向死胡同!

《逃犯條例》修訂爭議引爆「警醫矛盾」,有前線警務人員反映在醫院工作期間受言語侮辱等不禮貌對待,警隊管 ...
klpercy 發表於 2019-6-26 17:11

估都估到邊個唔啱啦!
唔該啲人唔好將警察成為政治的磨心。

回復  LD5

所以不是一面倒的,既然有人玩嘢!咪!陪佢玩咯!我有一個有趣問題,想請教啲大狀,第一 ...
klpercy 發表於 2019-6-26 18:23

啲大狀啋你都有味……

我反而覺得情況開始失控 ... 奶媽以為"大家等件事過咗先", 但問題係對方一件一件挑大件事, 而家打算 ...
何偉濤 發表於 2019-6-26 18:36

佢哋咪推啲靚去死囉……
而家咪講緊64 2.0丫嘛……

攪到今天局面,咁精彩!不是單方面,政府也好,有心人也好,自己做了什麼,自己最明白!為何不能各退一步, ...
klpercy 發表於 2019-6-26 22:22

收咗錢就要做到叫停為止……明未?!

回復 12# layman

年青一代,被洗腦仇警,開口埋口"黑警、警犬"不爭事實,有人冠上,,香港三大反派,不深究正確否!當聽山歌,教育界、律師界、傳媒界!醫護也有正反,朋友做護士,跳飛機人香後翌日,她的當值日,阿頂要默哀,為免麻煩,谷跟!

收咗錢就要做到叫停為止……明未?!
layman 發表於 2019-6-27 11:22

事件開始變質, 連政府向立法會對所謂"惡法"交代"停止立法程序", 都畀反建制派話"不合規", 但我心諗, 撤回都唔等於政府唔可以再推展立法

if there is a will, there is a way

今次事件, 反建制派無諗過, 其實用群眾運動推倒某項立法程序, 係傷害緊立法會嘅威信同立法會議員自身嘅權威!

佢哋咪推啲靚去死囉……
而家咪講緊64 2.0丫嘛……
layman 發表於 2019-6-27 11:21

所以我話事件變緊質, 甚至一開始就係有問題

回復 15# layman

割議員,以為養了一群猫,昨晚被寸,扮帮忙,撈選票!其實是一群老虎,控制不了!

回復  layman

割議員,以為養了一群猫,昨晚被寸,扮帮忙,撈選票!其實是一群老虎,控制不了! ...
klpercy 發表於 2019-6-27 11:37

16/6第二次大遊行, 見到有人派選民登記表, 我睇到"吓"一下, 呢班人有幾"革命"我都睇透了 (之前我串過被DQ嘅山寨日本右憤, 既然咁唔認同個制度, 點解仲要參加個制度下嘅選舉, 而唔係選擇執起武器同個"邪惡"制度死戰到底?! 我昨天開帖提伊斯坦堡市長選舉本來想講呢件事, 但太敏感, 唔講了, 睇得明就明)

佢可能唔知當年918日方涉事者石原莞爾, 當要面對佢後輩更激進嘅行動, 要勸阻時, 被串返"閣下晌奉天做同我哋一樣嘅事", 佔中也好, 今次也好, 我都見到日本226兵變"下克上"嘅影子