返回列表 發帖
回復 49# StreetBoy

咁走入佢辦公室,睇完佢地啲文件,放回原處,我更高質!

最惡頂許議員,事有起因喎!啫係班人無错,以為殺咗人、犯咗法,用咁嘅理論,同法官抗辯得唔得呢?幫人唔好 ...
klpercy 發表於 2019-7-2 10:38

個人睇法係, 反建制派人士心知今次可能畀國安偽旗成功 (應該由佢哋自己友守立法會嘅議員都負傷就明了), 但問題係有佢哋粉絲們晌度, 唔通唔撐?

仲有呢班人係反建制派同政府唱對台嘅政治籌碼

回復  StreetBoy

俾件警察製服他們,演繹執法方法!
klpercy 發表於 2019-7-2 10:35

真係要問返佢地, 點搞你地先滿意

見到毒果報話啲"和平"示威者係立法會餐廳攞野飲有放低錢好高質, 立法會之後維修費啲錢放低埋我就話佢地叻 ...
StreetBoy 發表於 2019-7-2 10:38

毒果報新聞晌堆填區挖出嚟咁臭?!

(不過最臭唔係佢, 而係一群晌YOUTUBE上瘋狂煽風點火嘅KOL)

真係要問返佢地, 點搞你地先滿意
StreetBoy 發表於 2019-7-2 10:44

攬炒, 最好招惹到軍隊出面鎮壓, 昨晚朱凱廸已經提過兩次軍隊鎮壓 ...

(所以我話, 如果駐軍高層有人敢活學活用當年日軍真。戰略大師石原莞爾嘅故智, 恐怕昨晚朱某人已經求仁得仁, 求子彈得子彈!)

香港人活在幸福中太久,变成太多幻想,也不知或忘記了,以前六七年的苦日子,媽媽為了减低外出買米,出外實在危險,用米磨粉,造曼頭!麪條吃,只加入一点醬油,有錢買物資太難!
無止鏡爭端,把香港推向死胡同!

回復  StreetBoy

咁走入佢辦公室,睇完佢地啲文件,放回原處,我更高質! ...
klpercy 發表於 2019-7-2 10:42

好多人都想睇。其實都幾大件事,比人入左三大權力中心之一(名義上),文件資料外洩係有機會。

攬炒, 最好招惹到軍隊出面鎮壓, 昨晚朱凱廸已經提過兩次軍隊鎮壓 ...

(所以我話, 如果駐軍高層有人 ...
何偉濤 發表於 2019-7-2 10:46

冇可能發生啦

好多人都想睇。其實都幾大件事,比人入左三大權力中心之一(名義上),文件資料外洩係有機會。 ...
dcmarco 發表於 2019-7-2 10:52

立法會執立法權同財政權, 唔係名義而係實際權力中心, 未衝擊到各議員嘅辦公室, 呢個機會唔高, 就算有, 上得立會嘅文件都唔會太機密

冇可能發生啦
StreetBoy 發表於 2019-7-2 10:55

雖然中央晌6月頭公開駁斥過外媒所謂"出兵鎮壓"論調, 但過咗一個月, 都多次見到有挑戰駐軍嘅事件出現 (中環軍用碼頭兩次被衝擊, 駐軍派員防守必定會有槍, 到時擦槍走火或者真係來CIA偽旗, 所以我一直講"皇姑屯" ... ), 我諗中央本來無打算, 都會考慮呢個選項, 而且, 挑釁駐軍讓中央先開火, 恐怕係某些攪手嘅既定策略

至於駐軍自己點諗, 會唔會有另一個"石原莞爾", 無人知